maxis broadband….

Anyway Tq`s banyak kat adik aku ( Dr. Lynn Yamin ) kerna beri aku guna aka Pinjam Maxis Broadband dia. JIka tak pasti aku mati akal punye semasa aku di IOI Palm Garden,Putrajaya.

Komen aku mengenai Maxis Broadband ?

1: Jika kawasan tu ada “icon 3G” capaian ke website ambil masa 15-20saat, utk upload ke minitor laptop aku,

2: gTalk & Yahoo Msg…. so far okies lah cuma utk gTalk agak kurang sikit kerap putus line / connection ke “server” gTalk.

3: Emm Upload gambar ke Website? aku tak mencuba pulak  – no komen.

Notis : Jika kawasan tiada Liputan 3G,

– result nya lagi lah teruk, terutama nak surfing, check email ( gmail & yahoo mail ) agak kecewa.

Nota:

Emm mungkin di lembah klang,capaian nya lebih baik kot. nanti saya nak try lagi.

dan juga ini based pengalaman saya ketika mengguna Maxis boardband (USB Modem).

lokasi saya menggunakan di IOI Palm Garden,Putrajaya ( with 3G) dan juga di Kampus UNIMAS ( without 3G)

okies enjoy!!

2 responses to “maxis broadband….

  1. jess.. lokasi kat KL la paling teruk bila peak hour. Maxis, Celcom & Digi guna satu rangkaian 3G yang sama disewakan oleh TMNET. Isu sekarang, TMNET masih belum nak upgrade sistem diorang ni. Kawan aku duduk di Petaling Jaya dah experienced benda ni. Capaian paling laju adalah ketika pukul 3 – 5 pagi… heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s