kenapa iphone?

Salam,

tak lama lagi genap setahun, gwe milik iPhone 3G dgn konrak dgn O2,Uk. Memang dari dulu lagi gwe teringin milik iPhone 2G tapi masa tu, iPhone belum secara rasmi masuk ke Malaysia.

sambil2 tu gwe mencuba beberapa mobile phone dari Nokia, SonyErison, Dopod, dari SmartPhone, Multimedia Phone dan pelbagai fungsi mobile phone yang ingi gwe miliki.

Gwe mmg puas ati menggunakan iPhone selepas 1-2bulan membuat research dan pembandingan antara iPhone & Blackbery Bold teratas Mac User.

Dari hasil kaji selidik gwe buat, semang nya iPhone, talifon utk hari esok.

dengan adanya iTunes Store yang menyediakan lebih dari 1juta apps yang boleh di muatturun (berbayar & foc). Dan juga Spec iPhone tu sendiri membuat gwe tertarik dgn iPhone.

Erti kata lain segalanya ada di iPhone,dan gwe miliki iPhone3G dah cukup puas ati seperti mini laptop di tangan,Mana tak nya dgn Push Email, Capaian internet dgn bantuan 3G & WiFi, iPod, serta Apps yg banyak.

Dan akhir sekali?? apa yang gwe perlukan ada di mobile phone… semua nya ada di iPhone tak perlu yg lain, sebab gwe suka sentiasa di hubungi tak kira saya berada… Insyaallah.

Mmg jauh berbeza nya dgn BB Bold,

 

NotaKaki : ini based pandangan peribadi gwe sahaja dan selepas membuat bacaan dgn apa yang gwe perlukan di mobile phone.

 

 

One response to “kenapa iphone?

  1. salam;

    gwe juga sudah guna iphone 3g dan juga BB Bold.
    Pada gwe, iphone mmg hebat. kekurangnnya kpd gwe adalah kerana susah nak menaip.
    Kemudian gwe pindah ke BB Bold. Wow fantastic. mel laju giler….
    Lama kelamaan, mel jer yg laju, tapi banyak limitasi lain pulak. Aplikasi byk x leh instal. Memori terhad. Akhirnya gwe terpaksa pakai Nokia sebagai phone kedua.

    Pada pendapat lu, apa kelebihan iphone berbanding yg lain2. Boleh kongsi?.

    wassalam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s